Sfaturi avizate pentru femei însărcinate

Iuhuuuu, o sa avem un bebeluuuș! Au apărut 2 liniuțe pe testul de sarcină sau doctorul ne-a confirmat ce bănuiam deja.

Bucurie, fericire, adrenalină, panică, frică, entuziasm, griji, liste, îmbrățișări, lacrimi de fericire – astea sunt doar câteva dintre sentimentele și emoțiile prin care trece o viitoare mămică, fie că este la primul copil sau la al n-lea. Urmează să treacă niște săptămâni în care minunata femeie începe deja să se rotunjească, să devină mai femeie decât era înainte. Află și familia extinsă vestea minunată, și cei de la HR, și prietenii iar în curând burtica crescândă anunță pe toată lumea, fără să te întrebe dacă are voie sau nu 🙂

Uneori ești atât de frântă încât nu-ți poți termina propozitia pe care ai început-o, alteori parcă te dor toate, uneori ești de-a dreptul irascibilă iar alteori nu încape în tine toate iubirea și fericirea pe care o simți. Te uiți la partenerul tău ca și cum pană atunci nu ți-a făcut nici un cadou iar acum ți-a dăruit ceva atât de copleșitor de frumos încât nu-l vei mai certa niciodată pentru nimic ( ar vrea el să țina sentimentul ăsta 😛 ).

Oamenii încep să te atingă din senin pe burtă, de multe ori fără să-ți ceară voie în nici un fel, toți se uită intens și observă schimbările corpului tău mai intens decât poate o faci tu, căci cam eviți oglinda uneori…

Și începe!

Sportul cel mai ușor pe care îl practicăm cu totii: aruncatul cu sfaturi. Toată lumea, de la domnișore, femei în toată firea, mămici, tătici, bunici, soacre, prieteni sau cunoștințe, oameni pe stradă sau în lift…toți vor să-ți povestească ceva despre experiența lor sau a celor apropiați lor, sau ce-au citit ei, sau ce-au văzut ei la tv, sau ce-au pațit ei. Toți iți dau sfaturi și știu mai bine decât tine. De cele mai multe ori auzi avertismente, ce să NU faci, povești traumatizante și poate chiar horror; unii chiar se uita cu un tip de milă la tine caci…vai, ce te așteaptă!

Și aici începe sfatul meu, mămică dragă! Pentru ca da, și eu am un sfat pentru tine! 🙂 Părerile oamenilor ne-cerute NU ești OBLIGATĂ să le auzi! Pur și simplu nu este treaba ta! Părerile și sfaturile lor negative nu au nici o treabă cu tine, corpul tău și bebelușul tau, nu au legatură cu familia ta, cu starea ta de sănătate, cu dispoziția și alegerile tale. Ele NU constituie realitatea ta!

Iar sfatul meu este : NU le mai asculta! Ascultă și cere sfaturi sau păreri doar de la oamenii avizati sau a căror poveste vine cu o doza de încredere în tine, optimism, nașteri de vis, ușoare și frumoase! Scenariile urâte nu au legatură cu tine și nu iți vor face bine pentru ce urmază să trăiești.

Mămică dragă, femeie puternică și incredibilă, porți în tine nu doar un corpuleț mic de bebeluș ci și un suflet și o minte nouă. Porți în tine un miracol cum nu mai există pe această planetă! Ceea ce faci tu acum este magie, este un strop de Divinitate! Ești extraordinară și bebelușul tău deja te iubește nespus! Poți să alegi să nu il poluezi cu tot felul de negativisme, poți stopa tirada asta de intruziune în viața ta! Nu numai că poți face asta dar o să-ți fie foarte bine dacă o faci! Poți deveni “ciufută”. Dacă vreodată în viața iți este “permis” de către societate să nu asculți din complezență și să pari răutăcioasă când stopezi poveștirile altora, acum este momentul! Profită de asta!

Nu-i mai lasă pe alții să te oblige să-i asculți din politețe dacă nu vrei asta! E ok să refuzi politicos ( sau nici măcar:P ) ceea ce nu vrei să facă parte din subconștientul tău.

Cu tot dragul și admirația, mămico, iți urez să fii ciufută dacă asta vrei! 🙂

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s