Despre încredere și nepăsare, control și ignoranță

În ultimii ani am avut șansa să îmi dau seama de diferențele fine ale percepției încrederii în oameni și mai cu seamă, încrederea în partener.

Încrederea în soțul meu minunat, Andrei, ( http://www.andrei-badea.com ) a venit treptat, mai ales pentru lipsa mea de educare în sensul ăsta și obișnuința cu faptul ca eu POT SINGURĂ, nu din cauza lipsei meritului său. Suntem obișnuite, noi femeile, să fim mereu în control: la job, acasă, în cuplu și în creșterea copilului… Nu mai are rost să spun că asta ne fura mult din feminitate, blândețe, mămoșenie și capacitatea de a avea încredere în masculii pe care ni i-am ales ca parteneri. Pentru ca știu că tu, femeie fabuloasă, deja simți asta într-o anumită măsură. Știu că-ți este foarte greu să ai încredere că se va descurca! Știu pentru că am simțit asta de destule ori. Știu că sentimentul că pierzi controlul este enorm de greu de digerat dar mai știu ca ești capabilă să-i dai drumul și că se va simți eliberator când vei face asta!

Diferențele sunt subtile. Încrederea în partener înseamnă să crezi că va lua decizii ok chit ca nu ești acolo să-i arunci priviri și controale peste umăr mereu. Este… să dai drumul la control și să ai credința că va fi bine. Pentru că nu degeaba l-ai ales pe El. Nu? 🙂

Nepăsarea, deși sună a ceva negativ, este ceva MI NU NAT ce experimentez de căteva luni, sub prescripție medicala:)) Nu este ignoranță și mi-se-rupe. Este detașare fața de orice situație și privirea în ansamblu, este păstrarea calmului și capacitatea de a nu te auto-epuiza cu scenarii negative. Aduce calm, încredere în tine și în partener, comunicare mai multă și mai eficientă și un bărbat care este lăsat să fie BĂRBAT.

Drept urmare, minunatul meu soț a organizat aproape singurel excursia noastra ‘a doua lună de miere’, tot pe biciclete: două saptămani pe Valea Timocului, puse la punct si gândite în cele mai mici detalii de către el (că nu degeaba e ghid turistic și montan 😉 ), cu 100% încredere din partea mea în ce va planifica pentru noi.

Astăzi începe aventura așa că vă voi ține la curent. 😉

În încheiere… vă doresc încredere și nepăsare, cât cuprinde! Și lăsați-vă bărbații să se manifeste, căci așa veți descoperi multe laturi frumoase și creatoare la voi. Promit! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s